Academies
 
Korfbalacademie
 
Acties

We dagen korfballers uit om te scoren.

Lees hier de afspraken.
Post een geslaagde poging op de facebookpagina van de Kempense Korfbalacademie.

Veel succes

 

Vanaf 2018-2019 wordt deze actie niet meer uitgevoerd. 

Kinderen en jongeren die graag korfbalcompetitie spelen kunnen lid worden van een lokale korfbalclub. Tijdens wekelijkse trainingen en wedstrijden worden de basistechnieken en -tactieken aangeleerd onder leiding van gemotiveerde trainers. Clubs in Kasterlee, Retie, Geel, Turnhout, Vorselaar, Rijkevorsel en Vorselaar hebben een breed aanbod.

Op regelmatige basis gaat een extra training op maandag door te Herentals. Deze clubaanvullende training staat open voor iedereen in de categorieën U10, U12, U14 en U16 en is bedoeld om individuele progressie te maken.  

Voor het 2de jaar op rij willen we tijdens wedstrijden minimum 20% meer scoren. Alle Kempense teams van U12 tot en met U19 nemen deel. 

Een sterk lichaam is de basis om op een blessurevrije manier je korfbaltechnieken op lange termijn te ontwikkelen. 

Kinderen spelen veel en gevarieerd. Jongeren hebben vaak veel baat bij core stability.

Tijdens de vakanties hebben kinderen en jongeren heel wat tijd om te korfballen en plezier te maken. Clubs slaan de handen in elkaar om een gezamenlijk aanbod te creëren.

Spelers U8 en U10 spelen graag echte matchkes. De wekelijkse wedstrijdjes, 4 tegen 4 in 1 vak, tijdens het weekend dicht bij huis zijn een schot in de roos. Clubs maken onderling afspraken betreffende data en locaties. Aangepaste wedstrijdformules en spelregels zorgen voor de nodige efficiëntie. Sandra De Prins is coördinator.   

Om de kosten van de aankoop van korfbalmaterialen te drukken organiseren we een samenaankoop.

Bekwame trainers leiden spelers op tijdens de wekelijkse trainingen en wedstrijden. Bij de Kempense Korfbalacademie gaan we voor permanente versterking van trainers. Daarom worden regelmatig opleidingen en bijscholingen georganiseerd.  

1 keer per jaar zetten we de samenwerking in de kijker ... met korfbal natuurlijk. Bijzondere ontmoetingen vinden plaats en creëren een aangename dynamiek.  

© 2017, website powered by Twizzit.com